Nikkor 50mm

Rasanya aku belum kluarkan lagi pasal kit lens mesti milik bagi peminat SLR:; Nikkor 50mm 1.8D. Especially Nikonian.. 🙂

Banyak review pasal gadget nie, rata-ratanya memberi komen yang positif; pasal kualiti gambar yang amat berbaloi-baloi, harganya pun amat murah sekitar MYR370 – MYR420 (Kena nego habis).

Nikkor 50mm 1.8D

 

Amat sesuai untuk Potrait Photo dan biasanya wedding photographer x boleh tertinggal Lens nie.

Okeh, jom review outputnya.. 🙂

Senyuman “ready go to bed”.

 

Bokeh halus..

Adik pun nak bgaya gok.

Let’s ride brada

Uish… lajunyee

.

Bersambung…

Cuti-cuti Malaysia – Pulau Pangkor, Perak

Cuti-cuti Malaysia – Pulau Pangkor, Perak

Feb 12, 2011. Weekend lagi…, Minggu sudahnya kengkawan Tiong Hua cuti panjang besempena CNY. Maklum lah semangat satu Malaysia, tambahan pula ber’Tauke’kannya. Ada jugak sipi-sipi angpow yg aku dapat; rejeki anak-anak & isteri-isteri.

Dalam pada tu ada gak kasi hangat isu tentang sambutan Hari Kekasih, org muda cakap Valentine. “Kalau dah tak nak dengar/ rujuk Ulamak ker Hustaz kerr, mmmm apa bleh buat, dah makin maju jugaklah jiran kita yang bertanduk tu…” x patutt…

Nak d’ kesahkan, minggu yg sama juga merupakan sambutan Maulidurrasul (Ini yang patut..).

Hmmm.. panjang lebar mukaddimah, oleh yang demikianlah trip kali nie luar dari tempat penginapan sementara.

Continue reading

Jalan Jalan Cari Makan: Steamboat

Seketika lepas hujan reda, terasa nak layan steamboat plak. 2 minggu lepas ada ternampak banner ; restoran baru bukak kat area Masai, Pasir Gudang, Johor. Ok gak tu, tak jauh sangatlah kalau nak pegi malam2 cenggini. Restoran ni dekat area Kip Mart, kalau yang x familiar sangat dengan Masai ni pun aku rasa memang boleh jumpalah tempat ni.

Continue reading

Special Gift from New Zealand: Baby Kiwi

In the early year of 2011,  my daughter has been received some special present from one of expatriate staff after come back from his hometown; NZ.

Pinky baby suits + diva hat and cute baby Kiwi. On that time my daughter 8 months old and she really enjoying with sound effect from that toys, like kiwi ‘tooit tooit’.

Thanks a lot…

Nikon D90: Nikonian Gadget

Nikon D90, SLR kegemaran dek kerana fungsi dalamannya yang memberikan kepuasan total. D90 juga merupakan pesaing yang tiada tolok banding dalam pentas dunia DSLR.

Kenapa Nikon D90???;

  • 12.9 megapixel DX-format CMOS sensor
  • 3.0-inch 920,000 pixel (VGA x 3 colors) TFT-LCD
  • Live View dengan contrast-detect AF, face detection
  • Image sensor cleaning
  • Mod movie
  • IS0 200-3200
  • 4.5fps (frames per second)
  • Enjin pemprosessan imej EXPEED

Credit to Nikon.