Ride: Tragedi Coffee Bean Genting Highland

Ehem…

Panjang pulak “Title” posting kali nie… dan dah lamer jugak lah tak terhupdate eDiary kredit2U.

Sebelum pegi lebih jauh, teringat pulak kata-kata olang lama..

“JANGAN BERUMAH TEPI PANTAI laa… bro KALAU TAKUT DI LAMBUNG OMBAK.”

3hb Jun 2012, ari nie dah masok minggu kedua musim coti skolah, tetiba plak rasa nak gie bersarapan di puncak Genting Highland. Nyirup bayu dingin sambil pekena kopi-O kurang manis, di saksikan pulak pemandangan sayup gunung-ganang  menghijau, ohhhh… indahnya….

Ride kali nie ber’couple jew ngan Red Monster – Bro Kota Damansara; E-Jan.

Bertolak dari Shah Alam se-awal kul 7.48 am, kitorang jumpa di promised RV BHP station Karak. Yellow V sampai lebih kurang kul 8.18, 2Kati Monster dah lepak baik kat BHP tu (Cepat Laju tul Red Monster nie membelah DUKE hehehee…). Kali nie aku lead, cam confident jew; Biasanya akulah biker paling last, “Sweeper Tegar” lah katakan..

Okay, let’s oN tHe Bike. >> Coffee Bean Genting Highland here we go.

1st RV, BHP Karak arah ke Genting Highland.

Berhenti seketika kat approx 5-10 kali lagi corner nak sampai puncak. Tika ini lah tragedi yang masih terngiang-ngiang tu. Yellow V down setelah membuat aksi “Kissing” dengan bumper Vios Puteh – kat ujong sana nunn…

Moment setelah kejadian; Side mirror terkehel, Calar kat tank cover set, Patah engine slider kiri, Bengkok pedal gear. – Rider masih boleh snap & operating SLR camera.

Pandangan sebelah kanan. eh baru terperasan, x pasang box rupernyer, nak cilok lebih kot.. hihii

Lokasi sebenar tempat kejadian; Masa down tadi betul-betul kat tayar depan teksi nie haa..

Posing plak dengan model BMW 3series kaler biru kat atas tu…

Slider yang tak dapat di selamatkan. -Bro E-Jan
Walopon gitu slider ni lah jugak betindak sebagai penyelamat- dgn izin yg Esa

Dah sampai ke puncak.
Walopon dgn susah payah nak masok gear coz pedal bengkok lapan.

Ape-pehal .. Kitew minum dulu…
Cappucino + Blueberry muffin.

Today breakfast, nun jauh kat ateh bukit.

Tengah dok lepak melayan sakit ankle, ada pulak brother ZX10 down masa nak parking, Hadoii…

Baik punyer parked, gara-gara x der side stand – Brother chear motor

Product owner pun ada lepak skali masa tu, Choong Kok Weng

Ini makan dia,..🙂

Tempat parking yang comfortable..

Dah hampir 2 menggu dah tergolek, nasib baik ada wife tercinta buat massage kat ankle sambil dapat bermanja lebih sket. Levi’s 505 rabak kat lutut kanan; x sia-sia pakai pad lutut.  Sdikit sebanyak meberi pengajaran untuk aku lebih bhati2.

To all bro’ss/ Siss Safe ride even “ombak & pantai x bleh di pisahkan”..

2 responses to “Ride: Tragedi Coffee Bean Genting Highland

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s