RIDE : RIDE 3.0 vs Bersih 3.0; April 28, 2012.

RIDE 3.0 vs Bersih 3.0; April 28, 2012.

Salam dan selamat ber’blog walking’. Posting nie munkin dah terlewat sikit namun masih terasa kehangatan bahang gara-gara demo jalanan Bersih 3.0. Hmmmm.. artikel nie aku cuba sedaya upaya untuk tidak mencampuradukkan dengan isu politik. Perghh.. ayat skema la plak.

Okeyy let’s citer pasal ride.

Bermula dari TTS ngan colleague’s opis, kitorang bercadang nak gie buat acara asah tayar; Layan corner kat Kg Titi. Cheras > Hulu Langat > Jelebu > Kg Titi > Karak > Balik umah memasing. Clock total mileages = 282.8km.

Riding map – Ride 3.0 vs Bersih 3.0

Cam biasa pepagi kasi sarap dulu, Cereal + milo ‘0’ suam. 1st RV kat Petronas Kesas highway, bertentangan dengan Pusat Servis Proton. Aku sampai sini kul 08:08am, elok jew Bro CBR merah melambai-lambai. Hohoooo.. .ini betui-betui mau asah tayor nie. Okay bro, let’s go to next destination, karang mengamuk plak diorang kat cheras tu.

Bro Syam dengan CBR merah RR

Kitorang teruskan perjalanan ke Plaza Phoenix thru Kesas highway. (Point C); 08:28am Abam Aliff dah lame nunggu katernya “ Dah la sowang-sowang kat sini, si XJ6 black lum muncul2 lagi nie”.

Petronas Cheras Kajang (Point C). Bro Aliff pepagi dah sampai, anak sapa nie.. baguih sungguh. Masih single lagi nie,,

“Sorry bro, aku bangun lambat la pagi tadi” – XJ6 Black merangkap leader tuk ride nie

Bergambor jap sebelum menayar golekkan ke Ulu Langat,

Banyak pulak keta hari nie, tapi kira okaylah cuaca cun melecun, tak menganggu konsentrasi riding.

Heavy traffic along Ulu Langat, – Motor tonggek siap letak tangan kat atas lutut..🙂

Indah nya ciptaan tuhan; ketenangan inilah yg di cari, suasana pemandangan bukit bukau dan tasik, sejuk mata memandang.

Latar belakang tasik (Tapi tiang letrik tu x sempat nak alih; kena repeat ride nie)

Masok gambo se-round..

On the bike, get ready to go… continuee for another CoRneR,, (@ point D)

– Continuee….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s