Ride: Ride to Cameron Highland with KBC member’s

Ride: Ride to Cameron Highland with KBC member’s

Daulat Tuanku; 11 April 2012, Rabu. Cuti umum sempena majlis pertabalan Agong yg ke-14. Tuanku Abdul Halim.

Hmmmm… tahun nie x ade jemputan ke istana, so patik pun kena rancang aktiviti bagi mengisi masa terluang yg di kasi. Naseb lah cuti ni di tengah2 minggu bekejer, klau dak dah balik kampong kot.

Sambil dok selak2 tablet, ada pop-up dari laman KBCfb (Kelantan Biker Club fb). Geng2 ni nak g manjat bukit; Cameron Highland-CH katanya. Yang jadi menarik nya, ride santai nie a.k.a jejak kasih akan di sertai oleh dua kumpulan dari Team KL & Team KB. So, 2 team nie akan di ketemukan di Puncak Brinchang sambil beramas mesra layan esk-krim staw-berry (macam best niee….).

Setelah di approved kan ‘visa bersyarat’ dari madam, hero & heroinku; Tayar golek dari Shah Alam kul 08:08 ke 1st RV kat Stesen Shell Gombak. Cuaca pagi nie agak suram, cam nak ujan la plak. Opss… syarat pertama, klau ujan mencurah dari permulaan memang ride nie akan d’cancelkan atas sebab-sebab keselamatan, (banyak sangat cornering kot).

08:28, Sesampai kat 1st RV dah ada 5 bikers sedang mlayan Mc D breakfast, pergh.. semangat tul diorang pepagi lagi dah terpacak, naseb baik wifeku dah prepare milo panas kat umah td, hehehee. Sebelum tu g kasi minum dulu kuda kuning ku dengan Primax 95, walopon dok kat stesen Shell, tapi aku supporter Petronas tegar, tak jauh pun, sebelah menyebelah jew.

Sambil pekena kopi-O Mc-D dan tunggu lagi 3 biker lum sampai, received sms katanya “sangkut dalam ujan lebat-selebatnya”.

Ride map - One day trip

Ride kali nie menjangkau Gombak – Bentong – Raub – Sg. Koyan – Cameron Highland (Clock-mileage masa kat Petronas Brinchang 268km) dan balik thru Simpang Pulai – Highway Plus ke Shah Alam. (Clock-mileage masa dah sampai rumah 538km).

Tayar Golek dari Gombak 10:18 dalam ujan renyai2 tapi penuh semangat.🙂

Layan gambo plok,,

Ready on the bike @Shell Gombak. Ujan masih menitis manja.

Another view, semua 9 bijik dari KL termasuk 2 lady bikers

Exit toll Gombak, sompat lagi pkena rokok

Take five kat Bentong sambil masing2 meng'hupdate status location.

Petronas Sg. Koyan; Penaja bersama "Bank Pilihan Anda"

 

Memasing dok layan coner..

Liku-liku kehidupan.

View dari depan...,

In action...don't try it at home, on the road BOLEH,

Dah sampai di Tanah Rata, masa nie jadi sweeper, swept-out...

Dan.. sehinggalah sampai di Balai Polis Tanah Rata….

Balai Polis Tanah Rata, Cameron.. isk isk...

To be continue…. with part II…here

2 responses to “Ride: Ride to Cameron Highland with KBC member’s

  1. Pingback: Ride: Ride to Cameron Highland with KBCfb part II « Kredit

  2. HEBAT ! Hobi menunggang amatlah hebat sekali tetapi ia juga amat merbahaya . Sekiranya bantuan dgn jentera diperlukan ketika kerosakan ataupun kemalangan, hubungilah MOTO AID MALAYSIA, syarikat tempatan yang sentiasa bersedia membantu para bikers…03-20969101 / 016-3778183 / 011-26407873

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s