Ride : Solo ride mendaki Genting Highland

Ride : Solo ride mendaki Genting Highland

Ehemmm… Cuaca arini panas memancor-mancor, Sabtu March 24, 2012. Apo lai nak d tunggu, nil lah time trbaik tuk nak ala-ala mengasah tayar. On the bike dari Shah Alam kul 1pm dan trus menuju ke Highway NKVE (New Klang Valley Expressway). Seperti biasa kena kasi suap dulu kuda kuning nie dengan Primax dan buat minor checking Bike conditions like Tyre pressure, oil, water and paling ponting brake system.

Petronas NKVE, Damansara

Duke Highway

Ride kali ni bertemakan “Ride easy” thru higway NKVE, DUKE, KARAK. X yah nak memonatkan badan layan corner sangat. Lagipun amik masa sesingkat munkin lah, potang karang ada appointment ngan PuteraPuteriku plak. Dah janji with Doter N Son tuk pekena Nasi Arab (Sebenarnya mama dia.. hehhee). Sebonar nya klau botul-botul maksimum Corner kena ikut jalan lama Gombak ooxxxkk??.

Kiter layan gamba luh…

.

View Pak guard & bapak polisi bantuan.

Cik Versys yellow

Ini ke bangunan Genting? hehehee

Dah sampai puncak sempat pekena Old Town White Coffe secawan with muffin. Dan… ku sangkakan Panas sampai ke petang,…

Lepak kat Bus Stop Genting sambil menikmati hujan kedinginan.

Laluan turun yg di genangi hujan:/

Terpaksalah melepakkn dulu kat bus stop yg lepas Genting highland gate tu. Skali mencurah trus lebat slebatnya, hampir lencun gak di buatnya. Perbetulkn apa yg patut dan cover-up dengan rain coat pas tu redah sampai ke Restoran Pelangi kat area Hotel Sri Malaysia Genting. Hujan-hujan cenggini best kalo pekena Teh Tarik + Roti Boom Power. Sesapa yg nak try roti boom sini di rekemenkan, d kira boom jugaklah.

Restoran Pelangi, ngeteh luh....

Roti boom + teh tarik Restoran Pelangi, Genting Highland

Sebelum nak turun layan karak, terima kasih sgt2 kat awek receptionist Hotel Sri Malaysia Genting kerana meng”allowed”kan guna surau kat Level 2 hotel tu.

End.. until the next ride from Rider xTegar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s