Ride : Versys Bike Jamm 2012, Port Dickson.

Dah lama tak menaip panjang-panjang nie, dah terlalu banyak sangat idea sampai tak tau nak keluarkan yang mana satu. Pon Pon… hihihhhii

Story kali nie berkisar ngan aktiviti baru aku bersama “Si Baju Kuning”. Binatang Jentera tunggangan baru ke tempat kejer AKA Konvoi santai bersama kengkawan rider.

My "V" 8018

Bermulanya aku terjebak dalam aksi nie setelah ter’ register ke dalam kelompok VOG (Versys Owner Group). Dan yang paling terbaru aku telah ter-follow konvoi diorang nie ke VBJ, Versys Bike Jamm di Pasir Panjang, Port Dickson. APBM

Dalam pada tu, kemain susah jugak aku nak dapat Approved Visa dari “Mem” besar tuk sekali terlibat dalam konvoi nie. So terpaksalah kena plan supaya sesama pegi bercuti jugak, walau pun tempat tuju berbeza janji tak duduk rumah. Macam tak ada yang kena tinggal lah.. hehehee… So, setiap kali nak konvoi, kena standby Card Credit (Bagi hampir2 dah nak cecah limit… paham2 lah )

Bermula dari Shah Alam trus Vroommm ke Seremban, pekena Nasi Tom Yam kat umah Kak Long Besar. Dari pihak urusetia, konvoi akan sampai di Tol Seremban lebih kurang kul 1.00 – 1.30 pm. Cantek lah tu, sempat lagi aku nak mandi-manda dan soru Lunch.

Pelan-pelan masuk gear, aku terus kluar dari Bandar Seremban menuju ke exit Tol Senawang. Dalam kul 1.30pm ngam-ngam lebih kurang 20 bijik big bike, kebanyakannya Versys lah … So aku pun terus angkat “peace” to Sweeper and join diorang berkonvoi thru Plus highway – exit Pedas/ Linggi – Pasir Panjang PD – dan trus memasuki Akedemi Pembangunan Belia Malaysia.

Versys

Exit Tol Pedas/ Linggi

Sampai kat sana di sambut oleh penjaga-penjaga parking terhormat supaya menyusun jentera masing-masing, pastu terus ke kaunter pendaftaran. Ohh.. sebelum tidak lebih telupo, baik aku citer skrang, konvoi kali nie ada siap yuran penyertaan, al-maklumlah kata urusetia nak cover kos sewa tempat & makan malam, ehem ehem…

Bagi Pakej A(berserta penginapan) RM 100.00/pax sahaja & Pakej B(Tanpa penginapan) RM 80.00/pax sahaja., Only 2 pakej ni jer yang ada, pakej yang Preee tak ada nyer derr….

Aku amik pakej B jer sebab x bleh  bermalam, Visa hanya di beri untuk ½ day jer.

Masa pendaftaran tu amik masa lama gak, sampai kena beratur panjang.. (hmmmm apa diorang buat kat dalam tu, munkin guna broadband kot, tu yang loading slow tu…) Next time urusetia kena pertingkatkan prestasi. Sudah nya, dapatlah some souvenirs; T-shirt Bike Jamm, Sticker, Access tuk dinner, Pamphlet cuti2 Malaysia & Paper bag.

Dah abes register, terasa nak tea-time plak. Tadi masa nak masuk Akedemi nie ada nampak Medan Selera Ikan Bakar. Pekena “Milo 0 beng” pun ok gak nie.

Bersambung … aktiviti Versys di calarkan dengan secara sengaja.

* More photo akan di download kedian.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s