Jalan Jalan Cari Makan ; Chinese Muslim Cuisine/ Food

Jalan Jalan Cari Makan ; Chinese Muslim Cuisine/ Food

Feb 05, 2011 (CNY 3rd days). Bahang hari raya cina telah terpias untuk menek’mati menu masakan Tiong Hua. Dua minggu sebelumnya pun dah sampai tahap makan nasi pun rasa mandarin, berkotak-kotak dah test dari yang semasam-masamnya hingga lah manis bak kurma. Ada jugak mandarin tahap dewa yang rasa ‘rangup’ dan tak kurang juga pecahan air dari ulas-ulas montok yang menggiurkan. Uhhhhhh so sweeettt……

Neway, destinasi seterusnya ke Restoran Cina Muslim yang terletak di Taman Mutiara Rini, Skudai, Johor. Kiranya menu dinner kami malam nie guna Chopsticks lah…

HotSticks

Sebelum tu sempat singgah berjemaah maghrib di Mesjid Taman Rini yang tak jauh dari restoran tu. Masjid nie amat selesa dan terjaga rapi dengan laungan azan yang shadu berserta imamnya pun punyai suara yang merdu; memang pakej lengkap.

Masjid Mutiara Rini

Bagi yang tak biasa dengan kawasan sini, restoran ni terletak tak jauh dari Balai Polis Taman Rini ataupun terus jer tekan koordinate [1.519, 103.637].

Sesampai jer di Huizu Hot Work, kami terus di sapa mesra oleh pelayan di sana sambil di hulurkan naskah menu yang tertulis 3 bahasa; Melayu, Cina & Inggeris. Macam-macam nama yang tak pernah aku tengok dalam menu tu, at last kitorang order set jer; senang!! X yah nak piker-pikir.

 

Bowl of Hot Corn Soup

Special menu; Shark fin soup

Rusa Panggang BlackPepper

Baby Kailan + Beef

Pelengkap selera

Di samping tu, ada juga di sediakan Wifi service untuk pelayar-pelayar tegar temasuk FBhollic.

Amoi mix blood..

Next time nak try Masakan Mee & Special Tea plak…

Kredit to ; HuiZu Hot Wok,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s